Guvernul a decis eliminarea impozitului minim începând cu 1 octombrie 2010

Impozitul minim va fi eliminat începând cu 1 octombrie 2010, urmând ca de la această dată să se aplice impozitul pe profit, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.
Eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie face parte dintr-un pachet de măsuri pentru susţinerea mediului de afaceri, promovat de Executiv, a adăugat premierul Emil Boc. Decizia este stipulată într-o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.
De asemenea, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a precizat că, începând cu 1 ianuarie 2011 impozitul minim va fi înlocuit cu un alt tip de impozit, ce urmează să fie aplicat firmelor din domenii cu evaziune fiscală ridicată.
„Firmele vor plăti pentru trimestrul trei impozitul minim în 25 octombrie, iar începând cu 25 februarie, ele vor plăti impozitul pe profit pentru trimestrul patru al anului 2010”, a mai afirmat Gheorghe Ialomiţianu.
Răspunzând unei întrebări, ministrul Finanţelor Publice a precizat că eliminarea impozitului minim nu are niciun impact bugetar pentru anul 2010, însă pentru 2011 impactul bugetar al acestei măsuri este estimat la 1 miliard de lei.
Ministrul Finanţelor Publice a precizat că a primit mandat din partea Guvernului ca într-o lună să prezinte o variantă de act normativ privind impozitul forfetar care urmează să fie aplicat începând cu 1 ianuarie 2011.
Decizia luată de Guvern privind eliminarea impozitului minim şi măsurile care vor fi luate începând cu 1 ianuarie 2011 fac obiectul consultărilor cu organismele financiare internaţionale.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Data: 29.09.2010

sursa acestui articol:

Leave a Reply