posteaza aici cazul tau:


1.  Usoara scapare, sau doar: neglijenta?

La ce te poate ajuta, o incheiere, data in camera de consiliu, fara sa fii citat, pentru preschimbarea termenului de judecata, motivata, care poate fi atacata odata cu fondul?!, adica: dupa ce te-ai judecat la un an, doi de la depunerea cererii; ”celer”itate, ce-i drept…?!!!… ca doar eram pe procedura speciala

3 thoughts on “Speta ta:

 1. Buna ziua.Am probleme si multe intrebari privind o succesiune.Sa va povestec. Mama mea a murit in 2005, iar bunicul meu(tatal mamei mele) a murit anul acesta in februarie.Parintii mamei mele au divortat si si-au refacut fiecare vietile.Bunicul s-a recasatorit si a avut o fiica cu a doua sotie (sa o numim doamna E.). Acum ca bunicul a murit,a lasat in urma ca mostenire o casa la tara cu un pamant de aprox 10 ari. Doamna E. ma sunat sa mergem sa facem succesiunea dupa bunicul meu impreuna cu fiica lor A.Nu stiu ce avea in minte doamna E. dar cand am ajuns in fata notarului si am spus ca accept mostenirea s-au schimbat toate lucrurile.Doamna E. e suparata ca va mostenii doar 25%din casa si eu cu fiica dansei vom mostenii 75%.Dar se pare ca asa e legea. Pentru ca acea casa e in totatilitate a bunicului meu mostenita de la strabunicii mei.El a mai avut surori pe care le-a despagubit in timpul vietii, in afara de una.Care in ziua cand a murit, doamna E. i-a dat banii executorului judecatoresc care i-a dus banii surorii lui si a semnat de primire.
  De cand am scos acel certificat de calitate de mostenitor doamna E. continua sa traga aiurea de timp, ba imi cere sa platesc partea mea de inmormantare, care apropo am fost de acord sa o platesc in fata notarului atata timp cat dansa vine cu chitantele cu cheltuielile de inmormantare si cu chitanta de la oficiul de pensii sa calculam cat bani a primit ajutor de la pensii si cat a cheltuit ea si restul ce ramane,fiecare sa-si plateasca partea.Acum ca am acceptat conditia asta doamna E. tot nu e multumita deoarece ea a cheltuit foarte putin pe inmormantare,fiind reformati, a cumparat doar sicriul si a platit preotul; si acum vrea sa-i platesc o suma de bani(putin cam mare zic eu) pentru ca bunicul meu cat a trait si-a platit surorile si sa-i dau ei 3/8 din suma care a platito bunicul meu surorilor lui..ceea ce mi se pare o adevarata aberatie.Si aici vroiam sa ajung…Ea ma poate obliga sa-i platesc acea suma de bani?pe care ea oricum nu a platito, ca a platito bunicul meu cat traia,aceea proprietate fiind exclusiv pe numele bunicului meu si nu bun comun impreuna cu dansa.Va multumesc

 2. Buna ziua,

  Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns in situatia urmatoare.
  In urma unui partaj(care se afla inca pe rol) bunul unui imobil este impartit 50%intre soti,acesta nefind divizibil in natura. Sa spunem ca i se atribuie unuia dintre soti(in urma evaluari) urmand ca acesta in termen de 60 de zile sa-i plateasca sulta celuilat sot. Ce se intampla daca sotul nu achita suma respectiva la termen incepe procedura de executare silita? asta inseamna ca bunul va fi scos la licitatie sau i se va atribui celuilat sot tot bunul urmand ca acesta din urma sa achite sulta? De asemena exista vreo procedura legala sa poata achita in transe sau sa puna poprire pe salariu?(mentionez ca sotia,in cazul respectiv,nu ar fi de acord sa i se dea bani in transe si nici sa se inteleaga asupra bunului). Atata timp cat i se atribuie bunul unuia dintre soti,il poate scoate la vanzare dupa care sa achite partea de sulta sotiei?

  Daca imi puteti raspunde si imi puteti recomanda ce sa fac v-asi fi recunoscatoare.
  Va multumesc anticipat si astept raspuns.
  Cu stima,
  Alexandra

 3. Buna seara, cu deosebita stima vreau sa ma lamuresc cu o problema destul de delicata care ma macina foarte tare, ce inseamna prescriptie? Am un proces care dateaza din data de 2006, dar care include mai multe cicluri procesuale. In 2006 am inceput primul ciclu procesual pt despagubirea perioadei de 2006 -2007 pe care am parcurs-o cu succes maxim, apoi a mai urmat consecutiv inca 1 ciclu procesual care si el a avut acelasi succes, mentionez ca au fost mai multe cicluri procesuala deorece nu am vrut sa depasesc competenta judecatoriei, acum ma aflu la al 3-lea ciclu procesual dar ma aflu in fata unei probleme care ma depaseste, eu am introdus cererea de despagubiri in data de 29.09.2012, pentru perioade de despagubire din data de 27.01.2009-25.01.2010 neputand intenta un nou ciclu procesual mai devreme deoarece nu se incheiase procesul precedent adica ciclul procesual nr.2, consider ca nu este vb de prescriptie deoarece nu puteam intenta mai multe procese in acelasi timp, necunoscund rezolutia pe care o da instanta judecatoreasca, neexistand culpa mea, in nici un caz nu e vb de lipsa de interes deoarece procesele sau derulat unul dupa altul fara nici un fel de pauza. Mentionez ca au trecut peste 3 ani de zile intre data intentari celui de-al 3-lea ciclu procesual si perioada de despagubiri solicitata, neputand intenta procesul mai devreme pt ca nu terminasem ciclul numarul 2. Cu deosebita stima Voiculescu Alexya! Bucuresti.

Leave a Reply