Legislatie NOUTATI

Taxe pe bogatie: 300% impozit pentru mai multe case si taxe duble pentru masinile de lux. VIDEO

Persoanele care au mai multe locuinte vor plati, pana la sfarsitul anului, impozite mai mari cu pana la 300%, in functie de numarul caselor detinute. Guvernul a mai decis, in sedinta de ieri, sa dubleze si impozitul pentru masinile care au o capacitate cilindrica mai mare de 2.000 de centimetri cubi.

Premierul Emil Boc a anuntat, dupa sedinta de Guvern de miercuri seara, ca persoanele care au mai multe locuinte vor plati un impozit mai mare cu 65% pentru prima casa in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua si cu 300% pentru a treia si urmatoarele.

Ordonanta de majorare a impozitului pe locuinta, adoptata de Guvern, prevede ca impunerea se aplica tuturor persoanelor fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri, fara sa mai faca insa referire la casele inchiriate.

Codul Fiscal in vigoare prevede ca persoanele care au mai multe case platesc impozite majorate doar pentru locuintele care nu sunt inchiriate.

Pentru anul fiscal 2010, termenul de plata a diferentelor de impozit rezultate este 31 decembrie.

Persoanele care achita integral pana la data de 30 septembrie 2010 impozitele recalculate pentru diferentele rezultate beneficiaza de o bonificatie stabilita de consiliile locale.
In prezent, Codului Fiscal prevede ca o persoana care are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, plateste un impozit majorat cu 15% pentru prima cladire, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
Anterior, Guvernul a analizat introducerea unei “taxe de solidaritate” pentru cei care detin mai multe locuinte, in afara impozitului, propunere care a fost abandonata ulterior.
Executivul a mai decis, ieri, si dublarea impozitului platit pentru masinile care au o capacitate cilindrica mai mare de 2.000 de centimetri cubi.
Premierul a dat si un exemplu in acest sens, explicand ca daca in prezent pentru un Audi A6 se plateste un impozit de 468 de lei, de acum inainte se va plati 936 de lei.
Potrivit ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, prin care a fost introdus impozitul suplimentar pe masini, citata de Mediafax, Guvernul a majorat si impozitele pentru vehicule cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centrimetri cubi.
Vezi mai jos care vor fi noile impozite pe masini
– pentru motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cm taxa a crescut de la 7 lei la 8 lei/200 cmc
– pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv impozitul a urcat de la 15 lei la 18 lei/200 cmc.
– pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul a fost majorat de la 30 lei la 72 lei/200 cmc.
– pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv, impozitul a crescut de la 60 lei la 144 lei/200 cmc
– pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica de peste 3.001 cmc, impozitul a crescut de la 120 lei la 290 lei/200 cmc.
– impozitul pentru autobuze, autocare, microbuze a fost majorat de la 20 lei la 24 lei/200 cmc.
– pentru alte vehicule cu tractiune mecanica cu masa totala maxima autorizata de pana la 12 tone inclusiv va fi platit un impozit de 30 lei/200 cmc, fata de 25 lei/200 cmc pana in prezent
– pentru tractoare inmatriculate va fi achitat un impozit de 18 lei/200 cmc, fata de 15 lei/200 cmc in prezent

SURSA: Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro

I.

In cepand cu 1 iulie 2010, se vor impozita tichetele (de masa, cadou, cresa, precum si dobanzile la depozitele bancare si platile compensatorii)

Potrivit noilor prevederi, in veniturile salariale  vor fi incluse si urmatoarele sume acordate angajatilor:

  • – contravaloarea tichetelor cadou acordate potrivit legii;
  • – contravaloarea tichetelor de cresa acordate conform legii;
  • – contravaloarea tichetelor de vacanta acordate conform legii;
  • – contravaloarea tichetelor de masa acordate potrivit legii.

II.   

Liderii lumii cer impozitarea băncilor:

Şefii de state vor discuta luna viitoare la Summitul G20 introducerea unei taxe suplimentare asupra sistemului bancar din întreaga lume. În timp ce statele cu bănci solide se opun impozitării, mai-marii europeni susţin că instituţiile de credit trebuie să contribuie proporţional cu riscul pe care îl exercită.

Sursa: ADEVARUL – articolul intreg

III.

LEGEA NR. 221/2009:

Emanoil Mihăiescu a primit despăgubiri de 600.000 de euro pentru atrocităţile suferite în puşcăriile comuniste

Sursa: ADEVARUL– articolul intreg


     


^SUS^

Leave a Reply