.

Acum, poti intra in legatura cu un avocat in timp real – numai pentru Bucuresti si Ilfov

Problema Dvs. va găsi răspunsul în cel mai scurt timp, întreabă avocatul:

 

Avocatul este indispensabil justitiei si justitiabililor si are sarcina de a apara drepturile si interesele acestora; el este deopotriva sfatuitorul si aparatorul clientului sau.

 
     Scopul exercitarii profesiei de avocat il constituie promovarea si apararea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si juridice, de drept public si de drept privat.
 • Relatiile dintre avocat si clientii sai se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate si confidentialitate.
 • Intr-o societate intemeiata pe valorile democratiei si ale statului de drept, avocatul are un rol esential.
 • Avocatul este indispensabil justitiei si justitiabililor si are sarcina de a apara drepturile si interesele acestora, el fiind deopotriva sfatuitorul si aparatorul clientului sau.
 • Avocatul are toate drepturile conferite de lege si de statutul profesiei de avocat si isi indeplineste indatoririle si obligatiile fata de client, in raporturile cu autoritatile si institutiile la care isi asista sau isi reprezinta clientul, fata de profesia sa in general si fiecare confrate in particular, precum si fata de public.

 

______________________________________GA______________

48 thoughts on “Intreaba avocatul

 1. Buna ziua,

  Am o problema cu RCI Leasing, unde juristutul ingamfat camenic nu mai stiu cum, parca bogdan, refuza sa-mi dea informatii despre un dosar care a ajuns la executare silita dupa ce a fost tinut secret timp de doi ani, pt, a-mi aduna o dobanda uriasa si nejustificata…, va rog sa ma ajutati.

 2. buna ziua
  as dori sa stiu si eu daca pot renunta la un abonament vodafone internet mobil .
  am bene ficiat de o oferta iar in contact e stipulat faptul ca operatorul va percepe o taxa de 150 euro in cazul renuntari inainte de termen.in baza legi 161 pe 2010 pot renunta la servici fara a achita taxa .
  nu am beneficiat de modem gratuit.

 3. Deoarece am inaltat terenul la cota de nivel al strazii, am fost amendat de Primarie sub pretextul ca inund vecinii cu apa pluviala, mentionand art.26, alin.1, lit.6 si alin.2.
  Doresc sa stiu ce legi ma apara si cum pot contesta amenda pe care nu am semnat-o (proces verbal) deoarece chiar nu inund pe nimeni. Doresc sa va multumesc anticipat.

 4. Buna ziua,
  Am semnat un antecontract de vanzare cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un apartament de 83,00 m2 suprafata construita. Apartamentul a fost finalizat, iar suprafata construita realizata a apartamentului este de 61,90 m2 conform masuratorilor cadastrale. In aceasta situatie, antecontractul prevede la o diferenta mai mare de +/- 5% din suprafata contractata, renegocierea pretului. Dezvoltatorul in aceasta situatie schimba tactica, spunandu-ne ca in suprafata apartamentului sunt incluse si suprafetele cote indivize, astfel ca vor sa platesc un apartament de 61,90 m2 la pret de 83,00 m2. Mentionez ca in antecontract este definit explicit apartamentul in suprafata construita de 83 m2 ca fiind compus din 2 camere, 1 baie, 1 bucatarie, 1 balcon. As dori, daca este posibil, o solutie de urmat, pentru rezolvarea pe orice cale a diferendului
  Va multumesc,

 5. Buna seara,

  as dori sa aflu daca legea 247/2005 mai este in vigoare si daca nu cand a fost abrogata?

 6. Buna ziua.

  Am vizionat acelasi apartament cu 2 agentii imobiliare si am semnat contract de vizionare. Inainte de a-l vedea cu cea de-a doua agentie am intrebat daca este legal si mi s-a spus ca da, deoarece il vad la alt pret.

  As dori sa stiu daca este adevarat sau daca exista vreun risc. Vreau sa cumpar apartamentul cu cea de-a doua agentie.

 7. In de 2007 am avut restante mai mari de 3 luni la un credit. Am fost preluata de o firma de asigurari si in 01.06.2007 am platit la asigurator creditul integral am si chitanta). Anul acesta in iulie stiind ca au trecut 4 ani am vrut sa iau un credit de la o alta banca dar am fost respinsa pt. ca apaream in biroul de credit. In urma solicitarii unei situatii la bc am aflat ca figurez cu 29 ron restanta mai mare de 3 luni in iulie 2007 si cu aceesi suma scoasa din bilant in iulie 2008. Intrbarea mea este: Nu era obligatia bancii sa ma notifice scris sau telefonic despre acea suma restanta? si daca da pot da banca in judecata?

 8. Am lucrat 38 de ani intr-o societate miniera.Pot da in judecata societatea pentru atribuirea gr. 2 de munca,avand in vedere ca atelierele auxiliare nu au beneficiat de grupa?Mentionez ca subteranul beneficifiaza de gr.1 de munca,iar suprafata/preparare a beneficiat de gr.2 de munca pana in 2001,avand in vedere ca atelierele au deservit atat subteranul cat si suprafata-preparare.

 9. 1.Ce acte sunt necesare pentru a obtine despagubiri cf.Legii221/2009(fostii detinuti politici)si de unde se pot obtine?
  Pana la ce data se pot depune dosarele, unde?
  Adresa avocat specializat in rezolvarea acestor probleme.
  2.Ce pot face in cazul in care, in ciuda unei Deciziii defitive si irevocabile date de Tribunalul Sibiu ,pentru legea 18.,suprafata de1ha-teren arbil , cf. Titlului de proprietate a fost modificata la 1/2 ha , cealata jumatate figurand la un alt proprietar, iar o parcela -faneata care imi apartine figureaza pe numele altei persoane , care probabil a si intabulat-o, cu toate ca eu platesc impozit pentru toata suprafata de teren de cativa ani. Intampin greutati din partea Primariei localitatii in care se afla terenul extravilan, neputand sa intabulez pana acum.Pot solicita executorului judecatoresc sa ma puna in posesie, pentru a putea localiza parcelele pe care le am prin hotarare judecatoreasca?Nu posed Proces Verbal de Punere in posesie.

 10. Buna ziua! Am o intrebare pentru dumnavoastra. Am sa o spun pe scurt, parintii mei sunt divortati iar mama mea a facut un imprumut la banca pe care nu l-a platit decat 3 ani de zile, au mai ramas dobanzi foarte multe pentru care acum s-a ajns la o suma de aprox 6mii de euro.
  Tatal meu nu a semnat nimic cu banca care a acordat imprumutul iar acum, dupa divort, s-a trezit ca este dat in judecata si ca trebuie sa plateasca banii sau ii ia casa, bunurile etc. Partajul nu exista, nu s-a efectuat, mama renuntand la partea ei amical, fara sa semneze nimic. Desi partajul nu exista banca a angajat executori si firma de recuperari sa vina sa ia casa.

  Dar casa este construita pe pamantul bunicilor mei, iar in contractul semnat intre ei si parintii mei scrie ca parintii mei vor avea dept asupra pamantului abia dupa ce mor ei.
  In situatia aceasta, bunul nu este al parintilor mei decat dupa moartea bunicilor deci parintii mei in momentul de fata, de fapt, nu detin nimic? Si prin urmare, executorii nu au ce bun sa vina si sa ia?

  Multumesc mult pentru un eventual raspuns.

 11. In urma sentintei civile de divort din anul 2002, am platit pensie alimentara catre fiica mea pana in 2008, cand i-am solicitat fiicei mele o dovada ca studiaza – trecea in anul II, de facultate(carnet de student). Nu am primit nimic si am sistat plata pensiei, drept pentru care am fost dat in judecata fiind nemultumita si de cuantumul acesteia.In urma sentintei a reiesit ca mi-am achitat datoria de plata catre aceasta. Am platit cheltuieli de judecata pentru sistarea pensiei. Fiica mea dorea sa primeasca pensia de la institutiile statului, Casa de Pensii a trimis pensia alimentara fiicei mele pana in prezent. In luna August 2011, fiica mea a comunicat parintilor mei ca a terminat Masterul (care a durat un an) si ca pleaca la unchiul ei in Canada. Am cerut de la facultate situatia scolara a fiicei mele si am aflat ca aceasta nu a terminat in 2010 cei trei ani, cu diploma de licenta (avea restante) si nu a facut nici un master pana in noiembrie 2011. Va intreb daca in aceste conditii pot cere banii dati inapoi? ( fiica mea este in tara la fosta sotie si nu lucreaza ). Va multumesc anticipat.

 12. buna ziua.In seara de 23.08.2010 orele 22 am intrat intr-un conflict verbal si apoi fizic cu un grup de tineri in timp ce conduceam auto propriu si efectuam o manevra de intoarcere. Dupa acest conflict vazand ca viata imi este pusa in pericol am plecat imediat agatand cu lateralul masinii un tanar care se pare ca asista la scandal. mentionez ca respectivul nu se afla pe trecere de pietoni , nu era in aria mea vizuala si din cauza celorlalte persoane care ma agresau nu am auzit cand l-am lovit. acesta a suferit rani necauzatoare de moarte si a avut nevoie de aproximativ 40 de zile de ingrijiri medicale. in urma plecarii mele la circa 5 min am anuntat 112 cu privire la cele intamplate si am urmat instructiunile si anume de a ma prezenta la cea mai apropiata sectie de politie. a fost intocmit dosar penal pe numele meu pt vatamare din culpa si fuga de la locul accidentului. Au trecut doi ani de atunci si dosarul este inca in ancheta eu ,inginer auto de profesie neavand drept de circulatie. cui sa ma adresez si cum pt a primi drept de circulatie pe perioada anchetei si procesului care vor urma? Cu stima Marius I

 13. am fost prins cu numere rosii expirate de o zi, dar de fapt cateva ore la ce sa ma astept? Fac inchisoare? Sunt ,,curat,, si nu am mai avut de-aface cu astfel de cazuri. La cesa ma astept?

 14. Buna ziua,
  Problema mea este urmatoarea: As vrea sa stiu cine este proprietarul unui imobil format din teren + constructie, in urmatoarea situatie: Terenul a fost al sotiei (achizitionat inainte de casatorie), Autorizatia de constructie este tot pe numele sotiei (solicitata inainte de casatorie) iar constructia a fost finalizata dupa casatorie (procesul verbal a fost incheiat dupa casatorie). Cei 2 soti au 2 copii. Va rog sa imi spuneti in aceasta situatie cine este de fapt proprietarul/proprietarii imobilului (teren + constructie). Multumesc anticipat!

 15. In urma unei furtuni puternice care a avut loc in luna noiembrie 2011 o bucata din plafonul blocului in care locuiesc s-a prabusit peste un autoturism VW PASSAT, producand diverse pagube (plafon infundat, bara avariata etc). La fata locului a venit politia si a constatat ce s-a intamplat. Proprietarul masinii nu avea la acel moment CASCO. Intrucat lucrarea executata la terasa blocului a iesit din garantie, iar firma executanta este exonerata de orice raspundere, proprietarul masinii cere despagubiri in valoare de 120000 lei Asociatiei de Proprietari. Administratorul blocului ne-a comunicat 2 posibilitati: ori acceptam calea amiabila, si in acest caz ficare apartament va plati cca. 400 lei sau mergem in instanta. Intrebarile mele sunt: este corect ca proprietarul sa se indrepte asupra Asociatiei de Proprietari? Si daca da, este normal sa plateasca toti locatarii sau doar administratorul blocului pentru ca nu s-a asigurat ca lucrarea sa fie executata corespunzator? Va multumesc

 16. Buna ziua.
  Nu stiu exact in ce domeniu se incadreaza intrebarea asa ca va voi face o descriere a faptelor ce sau petrecut acum 3 ani.
  Am primit o firma prin cesionare de la fratele meu, mai exact un magazin alimentar, aceasta firma avea luata o linie de credit de la BCR, linie de credit fara garantii.Eu mai fiind asociat unic intro alta firma nu am putut primi toate partile din cesiune asa ca am bagato si pe mama mea ca si asociat.
  Cand am preluat firma s-a facut o refinantare la linia de credit.
  Acea firma a ajuns in insolventa in baza unei hotarari judecatoresti,.
  Acum am primit de la un birou de recuperare creante o citatie prin care ne informeaza ca va executa silit imobilul in care locuim. Acest imobil este cumparat in rate de la stat si este ipotecat in favoarea statului.
  Doresc sa stiu ce se poate face pt a putea rezolva aceasta problema, daca BCR poate executa acest imobil ne fiind ipotecat in favoarea banci, ne fiind garantat in acea linie de credit.
  Va multumesc anticipat!

 17. Buna ziua! As dori sa intreb care sunt procedurile de desfiintare ale unui ong, dupa ce am stabilit si am acceptat dizolvarea conform statutului, fondurile avute le-am redistribuit la un alt ong. Ce costuri implica mai departe desfiintarea si la cine sa apelez? Va multumec!
  Poti sterge CIF-ul inainte de a primi un aviz de la Judecatorie?

 18. Detin de la moartea mamei 1/2 dintr-un apartament de 2 camere.Cealalta jumatate o detine tatal meu.La divortul parintilor tatal a fost evacuat din apartament pentru ca era alcoolic si violent ,nu a contribuit nici macar cu pensie alimentara si nu a deschis actiune de partaj de 17 ani.
  Acum ma da in judecata ,cu o actiune de iesire din indiviziune,prin atribuirea apartamentului mie si sa-i platesc partea lui de apartament.
  Daca nu am bani sa-i plateasc ce solutie mai pot avea?Pot obtine o cota mai mare din valoarea apartamentului,deoarece am platit singura toate cheltuielile?
  Daca nu m-a ajutat niciodata cu nimic are dreptul sa ceara jumatate din valoarea apartamentului?
  Unde pot gasi un avocat bun care sa ma reprezinte?

 19. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
  In anul 2004 am inceput facultatea, insa in timpul vacantei dintre liceu si facultate am depus dosarul pentru somaj. Apoi am beneficiat de somaj desi eu eram la facultate ( trecand mult timp de atunci nu mai stiu pe ce perioada am beneficiat, ori 6 l, ori 1 an..) . Recent am aflat ca este ilegal ce am facut.. Insa in toti acesti ani nu s -a sesizat nimeni .. Au trecut 8 ani, perioada in care in Cartea de munca mi-au fost trecuti si anii de facultate… Si cred ca atunci s-ar fi putut vedea acest lucru.. Va rog sa imi spuneti ce-i de facut? Ce mi se poate intampla? Exista posibilitatea unei prescrieri eventual daca au trecut atatia ani si nu s-a sesizat nimeni?

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
  Multumesc anticipat!

 20. Buna ziua.
  Numele meu este Marius sunt functionar public cu statut special benefiez de prevedrile legii 360 privind statutul politistului.
  Am deschis o societate comerciala pe numele tatalui meu deoarece nu am dreptul sa am calitatea de administrator si ulterior am transferat partile sociale si calitatea de administrator pe numele prietenei mele.Acum as dori sa transfer toate cele 20 de parti sociale pe numele meu fara sa am calitatea de administrator si as dori sa stiu daca nu intru in conflict cu prevederile legii 360.
  As mai dori sa stiu ce putere am in cadrul societatii daca am pe numele meu toate cele 20 de parti sociale,ma refer in cadrul unui magazin de haine dintr-un mall daca bunurile firmei imi revin mie sau administratorului in situatia in care acesta nu are nici o parte sociala.La ce se refera mai exact acele parti sociale?Mentionez ca firma nu are bani in cont, singurele bunuri fiind incaltamintea ,imbracamintea,mobilierul si anumite accesorii.In cazul in care persona respectiva nu este de acord as putea-o actiona in judecata deoarece magazinul a fost pe numele tatalui meu si l-am transferat pe ea fara nici o suma de bani.
  Va multumesc!

 21. Buna ziua
  In anul 2008 am prestat niste servicii la o firma in baza unei Conventii Nr. 1 (timp de 3- 4 saptamani). Eu dupa cele cateva saptamani de munca am plecat de acolo, ei danda-mi suma de 837 ron, fara a ma pune sa semnez undeva pentru ei, iar pe conventia respectiva au lucrat in continuare si alte persoane,conventie care era pe numele meu (ei fiind platiti la randul lor cu 837 ron si 2250 ). In anul 2009 am primit o instiintare de la fisc/trezorerie in care trebuia sa semnez ca am avut venituri in valoare (in anul 2008) de 3925 ron (adica 837+837+2250). Cand am vazut lucrul acesta l-am contactat pe angajator si am incheiat o noua Conventie Nr. 2 intre noi: el urma sa-mi mai dea 2000 ron,restante salariale (acesta onorandu-si aceasta clauza) si se obliga sa achite [u]toate[/u] datoriile catre stat ce deriva din adeverinta emisa de firma lui, in care eu as fi primit cei 3925 ron. Acum in anul 2013 am primit o instiintare de la C.A.S. Maramures in care mi se solicita sa-mi achit CAS-ul pentru perioada 2008 pentru suma suma de 3925 ron. Precizez ca in conventia nr 1 angajatorul a specificat ca CAS-ul il va achita angajatul, dar in conventia nr 2 el a semnat ca va achita toate datoriile catre stat ce deriva din acea adeverinta eliberata de firma lui. Astazi am luat legatura cu angajatorul si l-am rugat sa achite si CAS-ul pentru suma respectiva (3925 ron), el spunand ca si-a achitat toate datoriile catre stat (toate inafara de CAS -conform conventiei nr 1; cand i-am aratat conventia nr 2 ce a semnat-o si stampilat-o el o tinea numai pe a lui ca datoriile ce-i reveneau lui, catre stat au fost achitate, ignorand conventia nr 2.
  Ce e de facut?

 22. Buna seara. Am si eu o problema la care nu gas rezolvarea.
  Speta : Un barbat si o femeie vin intr-o casatorie cu teren arabil fiecare cu cate o parte , din casnicii anterioare rezulta din partea barbatului un baiat iar din partea femeii o
  fata. La 5 ani dupa moartea barbatului fiul acestuia solicita titlul de proprietate pentru intregul teren arabil detinut de catre cei doi soti .
  Se elibereaza titlul pe intreg terenul fara a fi trecuta in titlu mama vitrega sau sora vitrega a acestuia desi mama si sora vitrega era in viata.
  Sora vitrega poate sa-si ceara drepturile dupa 18 ani de la eliberarea titlului. Pentru casa parinteasca sa facut mostenirea insa pentru terenuri nu.

 23. Buna seara!

  Iubitul meu este cetatean american.A locuit in ultimii 12 ani in Germania.Are permis de sedere in Germania si a lucrat in acelasi timp acolo.Suntem de 2 saptamani in Romania.
  I-am gasit un job in Romania.Momentan lucreaza de 2 zile.I a cerut patronului un contract de munca, iar acesta i-a spus ca dureaza foarte mult obtinerea unui contract de munca, cel putin 5-6 luni de zile si i-a spus ca ii va deschide firma pe numele lui( banuiesc ca este vorba despre un PFA) .I-a solicitat pasaportul si i-a facut deja o copie dupa pasaport.I-a cerut si certificatul de nastere si diplomele din SUA.Acum i-am spus prietenului sa nu le mai dea nici un act si sa asteptam sa ma consult cu cineva in domeniu pentru a vedea daca este adevarat ceea ce spune angajatorul.Ce parere aveti? Este mintit? atat de mult dureaza obtinerea unui contract de munca pentru un cetatean strain?
  Eu as dori sa deschid personal un PFA pentru prieten.Nu as dori sa aiba anagajatorul acces la actele lui de PFA si la alte documente personale.Nu am incredere.Ce parere aveti?Si care sunt etapele?
  Cum obtinem un permis de sedere?
  Trebuie obtinut mai intai un permis de sedere si apoi unul de munca? Sau care sunt pasii?

  Cu deosebita consideratie,
  Claudia

 24. Buna ziua. Sora mea a primit un teren de la primarie in baza legii nr. 15/2003 si a H.G. nr. 896/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala si in baza H.C.L. nr. 48/24.11.2004 si nr. 40/31.10.2011 se atribuie in folosinta gratuita acest teren pt. construirea unei locuinte proprietate personala. Pentru construirea pe acest teren, s-a vandut apartamentul parintilor si se vor face 2 case separate, legate doar printr-un perete comun una a mea si una a surorii mele, cu contoare separat etc. doar ca totul este pe numele ei). Problema este ca mai exista un frate din partea mamei care isi cere drepturile, iar mama nu vrea sa-i dea ceva din vanzarea acestui apart stiu ca atat timp cat sunt in viata pot face ce vor cu averea). Intrebarea este daca se poate face ceva la notar, eventual o donatie, precum ca acesti bani sunt jumatate ai mei si jumatate ai surorii, pentru ca in viitor fratele sa nu poata interveni. Totodata, in cazul in care intervin diverse probleme de familie intre mine si sora sau pe viitor, intre copiii nostri, acest act poate fi o garantie ca acea casa este sau va fi in continuare a noastra/a lor. Va multumesc!

 25. Buna ziua,
  Am rugamintea de a-mi raspunde la o intrebare si a ma sfatui cu privire la :
  Bunica mea (divortata) doreste sa-mi transfere dreptul de proprietate al unei garsoniere; mentionez ca ea locuieste in aceasta (singura)!
  Bunica are 2 copii (mama si unchiul meu)
  De multi ani mama o ingrijeste : ii cumpara mancare, plateste la utilitati, bunica avand o pensie infima de doar 350 de lei pe luna!!!
  Unchiul meu locuieste in alta localitate, nu o viziteaza, nu are grija de ea !!!
  Bunica locuieste foarte aproape de parintii mei (la 10minute de mers pe jos) si o viziteaza zilnic !!!
  Ce contract ma sfatuiti sa-mi faca pe imobil ?
  Contract de intretinere cu uzufruct, contract de v-c cu clauza de uzufruct viager …sau…pentru a NU putea fi atacat in instanta de catre fiul ei (unchiul meu) dupa moartea ei ??
  Va multumesc mult si astept raspunsul dvs cat mai curand posibil!
  Cu stima, Valentin

 26. Buna ziua ,

  Va rog, daca se poate cateva sfaturi ,multumesc anticipat !

  Firma de la care avem de recuperat o suma de bani (contravaloarea unei
  facturi ),a intrat in faliment si in radiere prin hot.judecatoreasca
  .Mentionez ca ne aflam inca in termenul de trei ani ,dar nu mai vad
  utilitatea unui astfel de proces .Mentionez ca este o firma fantoma !

  Stiu de existenta unei legi care stipuleaza ca putem beneficia de
  scadere la fisc de 24% tva si 16% impozit din suma respectiva .

  Va rog ,indrumati-ma; cum sa procedez?

  Multumesc !

 27. Va rog sa ma ajutati. Sotul m-a parasit acum patru luni .A plecat in alta tara cu noua lui iubita,iar pe mine m-a lasat cu doi copii in grija.Nu a mai dat nici un semn si nici nu stiu exact unde este. Unde sa depun plangerea de parasire de domiciliu si ce ar trebui sa scriu in ea?

 28. sau mai bine ar trebui sa depun plangere de abandon de familie? Habar nu am cum sa procedez….Divort inca nu vreau pt ca nu am bani

 29. buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema…. daca procurorul cere intreruperea mandatului de arestare preventiva mai departe ce se intampla in cate zile pot afla un raspuns va multumesc

 30. Buna ziua!
  Ma numesc Enuc Elena sunt din Tulcea si in 28.02.2014 am dat in judecata firma unde lucram.Avocatul meu a depus actele (contractul individual de munca,actul aditional la CIM prin care trec de la 15ore/sapt. la 40ore/sapt., adresa de informare la mediere, procesul vb de mediere.Insa nu a depus decizia de incetare a contractului de munca.Explicatia dumnealui ar fi ca asteapta sa vada ce decizie de incetare prezinta societatea.Mentionez ca eu in mana detin o decizie (art.61,lit.d), pe care eu o contest, iar in revisal societatea AR FI inchis cu art.55,lit.b . Ce doresc eu sa stiu : este corect sa astept sa vad ce decizie prezinta societatea sau sa cer avocatului sa depuna decizia pe care o am ? Am fost chemata la tribunal pentru certificarea inscrisurilor.
  Va multumesc!
  Cu respect
  Enuc Elena

 31. Buna seara,

  Ma numesc Popovici Mihaela si am rugamintea de a ma ajuta referitor la situatia de mai jos:

  Am fost casatorita timp de 16 ani, in urma casniciei am un copil in intretinere, iar ca bunuri am ridicat impreuna o casa pe terenul soacrei mele. La momentul constuctiei detineam o firma,unde eram unic actionar, prin care o parte din materiale au fost cumparate prin aceasta firma . Acum 7 ani am divortat, dar nu am facut partajul, la ora aceasta soacra mea a decedat. Cum fostul sot are o sora iar soacra avea si alte propietati, ce pot face ca sa imi recuperez partea mea din casa construita?

  Mihaela Popovici

 32. buna ziua!
  proprietar mort. urmasi 3 buc. 1-mort cu 3 urmasi; 2-mort cu un urmas viu; 3-mort cu 2 urmasi vii. Urmasii de la 1 renunta in favoarea unuia. urmasii de la 2 si 3 nu se gasesc (plecati prin alte tari. nu a lasat nr.tel, adresa, nimic. cel in favoarea caruia cedeaza plateste toate darile pa primarie de 20 ani. cum se poate face acte de proprietate?
  Multumesc!

 33. Buna ziua, ma numesc Timofte Ionela si doream si eu o lamurire daca este posibil.
  Am un frate detinut in penitenciar pentru furt, el are 2 copii in varsta de 2 si respectiv 1 an dintr-un concubinaj, copii locuiesc cu bunica din partea mamei, mama copiilor fiind plecata in strainatate.
  Bunica copiilor a deschis proces fratelui meu pentru decaderea din drepturi.
  Este posibil ca dansul sa piarda acest proces?

 34. Buna ziua,ma numesc Cornel Palcu si doresc sa stiu cum pot intra in posesia bunurilor personale reținute ?
  In luna Decembrie 2014 am fost reținut de catre poliția din Bolintin Vale Jud.Giurgiu deoarece am postat pe un site ca vând un laptop furat,iar asupra mea având bunuri personale:telefon,ceas IPod ,bani etc.
  Aceștia mi-au restituit banii,dar telefonul si ceasul nu.
  Zicând ca telefonul trebuie cercetat sa vada daca si acesta este furat,iar eu aducând acte doveditoare de proveniența lor tot nu mi le-au restituit spunând ca acestea pot fi făcute in Photoshop.
  Tin sa mentionez ca de aproape 2luni nu mi-au fost restituite bunurile personale.
  Ce pot sa fac?
  Am tot contactat agentul care se ocupa de caz,dar nu mai Răspunde la telefon,am sunat si la ei la secție ,tot degeaba.
  Astept raspuns,multumesc anticipat.

 35. Buna ziua,

  Am o rugaminte la Dvs, trebuie sa fac intabularea unui teren , iar schita de la Primarie nu corespunde cu ce este in realitate , nici cu ce este pe titlu de proprietate , ce ma sfatuiti sa fac? Ce schita sa respect? Secific in realitate imi lipseste 13 ari de teren, cum sa procedez?
  Multumesc

 36. Locuiesc la curte,si vecinul de langa mine si-a deschis un magazin alimentar,dar îi trebuia si o declaratie de la mine,pe care i-am dat-o,dar faptul ca se bea în fata magazinului,se face galagie,mizerie etc.desi am facut reclamatii si nu s-a luat masuri,doresc sa anulez acea declaratie pe care i-am dat-o si nu stiu cum si cui sa ma adresez,si cat de mult l-ar afecta pe vecin referitor la magazin.va multumesc.

 37. Buna ziua.
  M-aţi putea lămuri asupra unui aspect legat de ordonanţa de plată ? Am să încerc să fiu exact şi succint.Deci, este vorba despre o situaţie în care reclamanta ( o asociaţie de proprietari, prin avocat ) a cerut emiterea ordonanţei de plată pentru restanţe la cheltuieli de întreţinere împotriva unui fost proprietar, decedat cu vreun an înainte de introducerea acţiunii (acesta a şi fost somat în prealabil, procedural). Pârâtul locuia împreună cu un descendent al său, actual proprietar de fapt, care nu a făcut succesiunea după autorul său, astfel că apartamentul în care locuiau figurează în continuare pe numele defunctului, şi acolo s-au expediat toate actele procedurale pendinte de proces. Instanţa de judecată în mod sigur nu a avut cunoştinţă de împrejurarea că pârâtul este de fapt decedat dinainte de comunicarea somaţiei şi ulterior a introducerii acţiunii, astfel că a admis cererea reclamantei, urmând să emită ordonanţa de plată. Aş vrea să ştiu dacă, în termenul de 10 zile de la comunicarea ordonanţei de plată, descendentul pârâtului poate introduce cerere în anulare, susţinută şi pe motivul evidentei lipse a capacităţii de folosinţă a pârâtului datorată faptului morţii sau pe orice alt motiv procedural. Descendentul pârâtului decedat se teme de ameninţarea administratorului blocului cum că va executa silit aparztamentul, deşi suma restantă este mult sub 10.000 lei, prin mărirea datorei cu cheltuieli de executare şi tot felul de alte cheltuieli, posibil reale sau doar inventate. Pe scurt, poate acest descendent al pârâtului să introducă cerere în anulare, în numele său, el neavând calitatea de parte în proces, dar fiind indirect şi major afectat de hotărârea pronunţată? Dacă nu, cum se poate ajunge la situaţia ca instanţa să ia act de faptul că pârâtul era decedat şi să nu menţină o hotărire vădit ieşită din sfera normalităţii juridice ?

  Vă mulţumesc anticipat şi aştept opinii pe această temă, cu atât mai mult cu cât persoana direct interesată este presată de timp ♥

 38. Zilele trecute am mers la tara undeva langa Bucuresti cu cainele meu. Acesta a reusit cumva sa fuga de acasa, lucru pe care il face de fiecare data cand merg acolo ( mentionez ca am gaini si alte animale in curte si el nu are nicio problema cu ele, este bland. Intr-o seara, un nene ( cioban) a venit la mine spunandu-mi ca cainele meu i-a atacat 2 miei pe care i-a omorat. Ajungand la locul faptei, erau doi mei care deja fusesera taiati, care nu prezentau niciun fel de urma de muscatura de caine. ( Deci, nu stiu daca cainele meu i-a omorat sau cel care i-a taiat) Desi, am zis ca este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat ( exista un singur martor care sustine ca au fost mai multi caini printre care si al meu) am zis sa ii platesc omului paguba produsa, dar acesta nu a fost de acord cu suma pe care i-am oferit-o mentionand ca urmeaza sa ma dea in judecata. In momentul de fata, acei mie au fost lasati pe camp ( el nu s-a dus la vreun veterinar sa constate ca au fost omorati de cainele meu ) deci as putea sa zic ca proba in sine nu mai exista. Am mers la politie inaintea acestuia si i-am povestit agentului incidentul, acesta a zis sa merg sa ma inteleg cu el urmand sa ma prezint zilele urmatoare la sediul politiei pentru a spune, daca ne-am inteles sau nu. Poate acest om sa castige procesul daca ma da in judecata? Politistul poate sa imi dea amenda pentru nesupravegherea cainelui? Si daca poate, de unde trage el conculzia ca cainele meu a fost cel care a omorat acei miei? Ma gandesc ca ar putea sa imi dea pentru nesupraveghere, numai daca cainele a facut ceva, altfel nu. Acestea fiind spuse, cum as putea sa procedez in acest caz? Sincer, nici nu imi vine sa ii platesc vreun ban! As putea sa fiu gasit vinovat, mai ales ca acei mie nu mai exista? In acest sat, din cauza ciobanului care a strigat in lung si lat, deja s-a dus vestea ca cainele meu a macelarit acei miei si deja sunt oameni ( care nici nu au fost acolo ) spunand ca asa s-a intamplat, ca cainele meu ar fi vinovat. Va multumesc! Astept.rasp.dvs

 39. buna ziua am o amenda RATB in primarie IN PROVINCIE pe numele de fata intre timp m-am casatorit ,imi pot face abonament vodafone daca am de platit aceasta amenda

 40. Buna ziua.
  Numele meu este Ivan Cosmin.
  In vara anului 2014 am facut un imprumut la banca de 15000 lei pt schimbarea acoperisului.Am gasit o echipa care se ocupa cu asfel de lucrari care mi-au spus ce imi trebuie( lemnul pe care lam cumparat) si restul ( tabla si accesoriile ) pe care o sa le aduca ei.Mi-au cerut avans de 4000 lei pe care l-am achitat urmand sa vina cu ce au spus in 3 zile.Dupa 2 luni de amanare a livrari si inceperea lucrari le-am cerut banii inapoi ca pot face ce mi-am propus cu alta echipa mai serioasa.Banii nu i-am primit nici pana in ziua de azi si am cheltuit si restul de bani fara sa imi rezolv ceea ce mi-am propus platind rate rate la ei pana in 2019.
  In toamna anului trecut am depus si o plangere la politia din Filipestii de Padure (locul unde stau eu).De la posrul de politie primesc tot aceleasi amanari ca o sa inceapa urmarirea penala ,ca o sa ii aduca in fata instantei de 1 an de zile .
  Acestea fiind doar vorbe ,invinuitii nici macar nu s-au prezentat o singura data la post.
  Ce am de facut in cazul acesta?

 41. Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Am fost amendat cu suspendarea permisului de conducere pe motivul neacordarii la trecerea de pietoni desii pietonul nu era angajat in trecere fiind pe bordura. Am semnat PV-ul dar politistul a oprit un sofer ulterior ca martor dupa care politistul a bifat ca nu doresc semnarea PV-ului. Pot castiga permisul de conducere in instanta? Ce sanse am si ce e de facut? Va multumesc

 42. Buna ziua,
  Doresc inceperea succesiuni in urma decesului tatalui meu in anul 2014.Precizez ca parinti mei au divortat inca din anul 1985 cand eu aveam varsta de 10 ani iar tatal meu a locuit impreuna cu bunicii mei. Acum dupa decesul tatalui am facut demersurile si am obtinut ” calitatea de mostenitor” dar nu pot continua intrucat mai sunt doi mostenitori si anume o sora a tatalui si o verisoara care are dezabilitati mintale inca din nastere cu certificat de handicap. Am inteles ca trebuie sa fac intai succesiunea dupa bunici ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ma adresez in acest sens? Cum pot pune sub interdictie o persoana care nu a iesit din casa niciodata si nu comunica cu nimeni? Va multumesc.

 43. Soția mea are o firmă pe care a achiziționat un autoturism în leasing.Aș vrea să știu dacă poate să vândă soțului autoturismul la terminarea leasingului cu un preț mai mic decăt prețul de piață cu condiția ca noul proprietar să folosească autoturismul în interesul firmei ori de câte ori este solicitat pe durata unui interval de 4 ani de la vânzare.Menționez că autoturismul figurează ca amortizat pe firmă iar valoarea de nou a acestuia este de 62300 lei.Soția este acționar unic la firmă.
  Deci poate vinde autoturismul cu 2000 de lei cu condiția ca noul proprietar să fie șofer în interesul firmei pe următorii 4 ani?Adică la un eventual control de la Finanțe ar putea comenta inspectorii tranzacția?De asemenea firma va plati reparațiile autoturismului dacă este folosit în interesul firmei peste 20000 km/an.

  Vă mulțumesc.

 44. Buna ziua, Ma numesc Bobonete anton si sunt din bucuresti locuiesc in sos Pantelimon nr. 225 bloc.66 scara. 6etaj.12 apartament.272, In anul 1987 am optinut un apartament cu 3 camere din fondul de stat din motivul ca aveam doi copii din casatoria anterioara. In anul 1989-1990 m-am despartit de fosta sotie, fosta sotie a aptinut prin instanta 2 camere plus dependinte deoarece instanta a incuvintat copii ei. Fosta sotie nu locuia la adresa sus mentionata. In anul 1999 m-am casatorit cu Cercel cristina. In anul 2001-2002 am optinut cererea de extidere de spatiu. Deoarece fosta sotie nu platea chiria la stat si a fost evacuata de catre fostul ICRAL. Fosta sotie Cercel cristina devenind prin casatorie Bobonete cristina a optinut prin nu stiu ce mijloace un certificat medical precum ca este nebuna si are nevoie de spatiu. Prin motivul acesta sa acordat cererea de extindere de spatiu.In anul 2011 a Inaintat actiune de, desfacere a casatoriei. Am tinuto in liceu si facultate ma lasat cu datori la banci si la intretinere la bloc. In 2015 ma dat in judecata sa-i dau 75.000 roni pe motivul ca atat ii revine ei din valoarea apartamentului . Practic ma obligat sa vand apartamentul in 6 luni de zile. Instanta ia acordat cererea deoarece a profitat ca nu aveam aparator instanta nu a acordat o amanare la cererea mea pe motivul ca ma anuntat cu 3 luni inainte . firma la care am lucrat a intrat in insolventa , si nu am dispus financiar pentru angajarea unui aparator. Unde pot sa depun plagere ca fosta sotie sa folosit cu un act fals si uz de fals fara sa stiu de asa ceva acest act se afla la primaria sectorului2. In urma cu 3 luni de zile a zis ca datorita mie ai optinut cererea de exdindere de spatiu ca am adus eu certificatul ala ca altfel iereai tot chiriasi.In luna iulie imi scoate apartamentil la licitatie si am sa ajung in strada fara sa-mi acorde sansa de a vinde apartamentul sa-mi pot optine si eu o garsoniera. Daca eream vinovat cu ceva mai ziceam. Va Multumesc.

 45. Buna seara,
  Am nevoie urgent de o parere.
  Sunt intr-un proces de anulare a unui contract de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager(incheiat cu 2 batrani , actualmente decedati , procesul fiind deschis de singurul mostenitor).Actual a fost facut in 2013 , eu nestiind ca doamna avea fisa la spitalul Obregia , fiind inregistrata cu boala Alhzeimer .
  La acest termen m-am trezit cu expertiza de la IML unde scrie ca doamna nu avea discernamant la data semnarii actului.
  1. Cat mai conteaza proba cu martori care sa sustina faptul ca doamna se ingrijea singura si nu tinea legatura cu fiul sau de ani de zile?
  2. Pot recupera paguba de 2 ani de zile de intretinere a sotilor?
  3. Daca se anuleaza contractul pe motiv de discernamant se anuleaza si intretinerea?

  Dorec sa-mi caut un reprezentant juridic care ma poate ajuta sa ies din aceasta situatie disperata !
  Acesti oameni au profitat de buna mea credinta , timp de 2 ani i-am ingrijit pe ei in defavoarea copiilor mei !( ascunzandu-mi starea de sanatate)

 46. Am vândut un apartament imputernicind pe cineva cu procura notariala sa semneze si sa încaseze pentru mine. Împuternicitul refuza sa-mi dea banii ce au fost virați in contul sau bancar, menționat in contractul de vanzare-cumpărare. Ce e de facut, va rog? Unde se încadrează aceasta fapta? Va multumesc.

Leave a Reply