6 thoughts on “Serviciul de asistenta juridica-gratuita

 1. Am primit de la Casa OPSNAJ o adresă prin care mi se aduce la cunoștință că le datorez suma de 1036 ron (+ 400 ron dobânzi și penalități de întârziere).

  Am fost coasigurat al Casei OPSNAJ până în acum 6 ani. De atunci nu am avut în România nici loc de muncă și nici altfel de venituri. În 2008 am lucrat în București timp de trei luni cu carte de muncă și contract de drepturi de proprietate intelectuală. Cu excepția acestor trei luni nu am avut nici un venit.

  În urma activității mai sus menționate, în 2009 și 2010 Administrația Financiară mi-a restituit suma de (aproximativ) 120 ron și 20 ron.

  În luna decembrie am fost la OPSNAJ ca să îmi schimb medicul de familie și mi s-a spus că sunt deja înscris la ei și că trebuie să le aduc adeverințe de venit pe ultimii cinci ani. În baza acestora mi s-a calculat suma datorată mai sus (care depășește de n ori veniturile mele din ultimii cinci ani). Calculul s-a făcut pe baza venitului mediu pentru persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală (aprox 7900 ron pe an).

  Eu refuz să plătesc această sumă deoarece calculul nu s-a făcut în baza veniturilor mele (probate cu acte de la Administrația Financiară). Al doilea motiv ar fi că eu nu dispun de această sumă (neavând venituri și nici conturi în bănci) fiind o persoană fără venituri.

  Unde pot să contest adresa OPSNAJ și cum trebuie să procedez? Menționez că am depus o notificare scrisă la Registratură, însă nici după 30 de zile nu am primit un răspuns. Ce pot să fac ca să îi oblig să-mi da un răspuns?

  În schimb, am primit o Somație (în baza art.145 din OG nr.92/2003) și un Titlu Executoriu (în temeiul art.142 din OG nr.92/2003) din partea Compartimentului de Control și Executare Silită care poate fi contestat în termen de 15 zile.

  Cum pot să procedez mai departe?

  Unde trebuie să introduc contestație și unde pot găsi un model de contestație?

 2. Buna ziua, numele meu este Marius si am o problema sa inteleg, ce pot face legal, sa-mi recuperez bunul?
  Am cumparat o bicicleta scumpa (1500 lei)de pe internet, din Timisoara, eu sunt din Bucuresti. Apoi, dupa 5 luni de stat cu ea in casa, am hotarat sa o vand. Clientul a sosit cu politia si a zis ca bicicleta e a lui si se cam potrivea cu descrierea spusa de acel om. Pana aici am inteles ca e posibil ca bicicleta din poza sa fie a lui. Problema mea este urmatoarea: eu am cumparat-o din Timisoara si omul e din Bucuresti. Acum eu am la mana o hartie scrisa (un fel de act, de vanzare-cumparare ) intre mine si omul care mi-a vandut bicicleta. Omul e in Timisoara (vanzatorul). Ce trebuie sa fac, sau mai bine spus, cum imi recuperez bunul, fiindca, ad-hoc, politistul a confiscat bicicleta. Va multumesc, anticipat, pentru raspuns.

 3. Buna ziua, Sunt prof. Ileana Lazar din M.unicipiul Rm.Sarat . Am o actiune posesorie la Judecatoria Buzau , pentru restituirea unui imobil , revendicat in baza art. 480 Cod. civil. Instanta a admis actiunea si a instituit drept de retentie pentru suma de 600.000.000 Rol .Temeiul legal : art. 2517 si 2503 ( 1 ) NCC si Decizia ICCJ nr. 3088 / 03.06.2013.Intrebarea care se pune este urmatoarea : obiectul acestei cauze : este o actiune posesorie , contestare la executare drept de retentie , constatare prescriptie sau ?. Temenul de comunicat la instanta esre fara de 06.04.2016. Pe acest considerent va rod a-mi preciza batuara actiunii si temeiul legal. Va multumesc. Custima si consideratie : ileana Lazar. 04.04.2016

 4. Buna ziua Cum se imparte legal un titlu de plata ,pe el fiind trecuti 9 persoane din care o persoana este an viata iar ceilali frati 4 au decedat noi 8 santem nepoti acelor 4 decedati se inparte an procente sau parti egale la cei 9 Va multumesc

 5. Buna ziua,

  La finalul lunii mai am trimis o ordonanta de plata catre o judecatorie, ea fiind inregistrata a doua zi. La jumatatea lunii iunie debitorul meu a achitat intreaga suma pentru care il chemasem in judecata. Ce se va intampla cu cererea mea aflata pe rolul Judecatoriei? Cum se stinge litigiul? Mai pot recupera taxa judiciara de timbru? Am vazut astazi ca instanta a fixat termen de judecata la inceputul lunii noiembrie. Cum ar trebui sa procedez? Sa trimit eu o cerere de renuntare la judecata? Pot fi eu obligat la plata cheltuielilor de judecata, daca fac cerere de renuntare la judecata? Sau ar trebui sa astept termenul din noiembrie? In acest caz, instanta imi va respinge cererea. Dar cum ramane cu cheltuielile de judecata?

  Va multumesc anticipat!

 6. Buna ziua.
  Daca a achitat cererea Dvs este ramasa fara obiect, nici Dvs. nici paratul nu mai achitati nimic. Va puteti prezenta la termen si spuneti ce s-a intamplat. O zi buna.

Leave a Reply